DIABETUL DE TIP 2 POATE FI PREVENIT SAU ÎNTÂRZIAT

Diabetul poate cauza probleme serioase de sănătate, cum ar fi boli cardiovasculare, orbire sau amputarea membrelor inferioare. Vestea bună este că apariția diabetului de tip 2 poate fi întârziată sau prevenită. Dacă ești la risc trebuie să adopți un stil de viață mai sănătos. Iată câteva schimbări  pe care le poți face de mâine:

Scapă de kilogramele în plus.

Controlul greutății este o parte importantă a prevenției diabetului zaharat. Încearcă să slăbești între 5 și 10 % din greutatea ta actuală.

Mănâncă sănătos

Pentru a slăbi și a te menține este important să reduci aportul zilnic de calorii provenite din mâncare și băutură. Dieta ta ar trebui să includă porții mai mici, mai puține grăsimi și zaharuri, o diversitate de alimente din fiecare categorie, inclusiv fructe și legume, mai puțină carne roșie și alimente procesate . Optează pentru apă în locul băuturilor carbogazoase. Mănâncă la aproximativ aceleași ore în fiecare zi. Limitează băuturile alcoolice.

Fă mișcare în mod regulat

Controlul greutății este o parte importantă a prevenției diabetului zaharat. Încearcă să slăbești între 5 și 10 % din greutatea ta actuală.

Nu fuma

Fumatul contribuie la rezistența la insulină, ceea ce poate contribui la declașarea diabetului de tip 2.

Vorbește cu medicul tău de familie

Să înțelegi ce ai mai putea face pentru a preveni diabetul de tip 2. Dacă acesta consideră că eșți la risc mare de diabet ar putea să-ți prescrie o medicație specifică.

Cu diabetul nu te joci!